Naar boven

Veelgestelde vragen Badmeubelnet


Kan ik het badmeubel retourneren als het toch niet aan mijn verwachtingen voldoet?
Installeren jullie ook?
Waarom rekenen jullie een bedrag voor de remboursbetaling?
Moet ik met jullie onderhandelen om een lagere prijs te bedingen?
Hoe moeten de badmeubels onderhouden worden?
Wat is SMC?
Wat is knock-down?
Wat is het verschil tussen een wastafel van keramiek en polybeton of mineraalmarmer?
Zijn de badmeubels voorgemonteerd of zijn het bouwpakketten?
Zijn de badmeubels bestand tegen vocht?

Kan ik het badmeubel retourneren als het toch niet aan mijn verwachtingen voldoet?

Bij een aankoop op internet heeft u het wettelijke recht om de aankoop zonder opgaaf van redenen binnen veertien dagen te retourneren. Het geleverde dient in goede staat te zijn en weer netjes en beschermd in de originele verpakking ingepakt zijn. Dit retourbeleid geldt voor aankopen die via internet zijn gedaan. Bekijkt u onze algemene voorwaarden voor het volledige retourbeleid.

Installeren jullie ook?

We hebben geen installatieservice. Woont u in de regio van onze winkel, dan kunnen we u wel doorverwijzen naar betrouwbare installatiepartners.

Waarom rekenen jullie een bedrag voor de remboursbetaling?

De kosten die we hier op onze website doorberekenen voor de verzending, zijn ook de daadwerkelijke kosten die daarvoor gemaakt worden. Als er door de transporteur ook een remboursbedrag moet worden afgerekend, worden deze daadwerkelijke kosten hoger. U krijgt overigens wel korting op verzendkosten als u meerdere producten bestelt. Alleen de hoogste verzendkosten worden dan in rekening gebracht.

Moet ik met jullie onderhandelen om een lagere prijs te bedingen?

Wij staan voor om transparante en eerlijke prijzen te hanteren. We pogen met al onze artikelen de laagste prijzen op het internet te hebben. Voor het grootste deel van ons assortiment lukt dat, en zult u het nergens anders goedkoper aantreffen. Dat betekent voor u dat u direct al weet dat u eerlijk behandeld wordt en direct al de laagste prijs betaalt. Voor ons betekent dit dat er geen ruimte meer in de prijzen zit om korting te geven

Hoe moeten de badmeubels onderhouden worden?

Plaats een meubel nooit in directe omgeving van een bad of douche zonder een vaste scheidingswand. Het meubel moet spatwatervrij hangen. Zorg voor goede ventilatie in uw badkamer. Laat nooit natte handdoeken of washandjes over geopende deuren en laden hangen, of langs het wastafelblad. De maximum watertemperatuur voor het meeste sanitair is 60C. Controleeer hiervoor uw ingestelde keteltemperatuur. Gebruik geen schuur- of aggresieve middelen om uw meubel of kunststoffen wastafel te reinigen. Laat geen geopende verpakkingen met agressieve stoffen bij uw spiegel staan. Middelen als nagellakremover, hairspray, wc-reiniger, ontstoppingsmiddelen etc kunnen stoffen afscheiden die een schadelijke werking op uw spiegel hebben.

Wat is SMC?

SMC staat voor Sheet Moulding Composite en is een met vezels versterkt polyester. Het materiaal wordt gebruikt voor de fabricage van douchebakken. Het is sterker dan acryl en geeft minder kans op krassen en beschadigingen.

Wat is Knock-Down?

Knock-down betekent dat het badmeubel zelf in elkaar gezet moet worden. Oftewel: niet voorgemonteerd.

Wat is het verschil tussen een wastafel van keramiek en polybeton of mineraalmarmer?

Polybeton, of ook wel mineraalmarmer is een materiaal gemaakt op basis van marmerpoeder en polyester. Het voelt aan als massief steen, en is in tegenstelling tot keramiek verkrijgbaar in veel strakkere vormen. Rechte hoeken en vierkante bakken zijn met keramiek bijna niet te maken. Zowel voor polybeton als keramiek geldt dat het uit een stuk gegoten is, en makkelijk te onderhouden en hygenisch is. Als uw wasbak beschadigt, zal er bij keramiek een stukje glazuur afbreken, en polybeton zal krassen. Krassen op het polybeton zijn onzichtbaar weg te poetsen. Beschadigd glazuur op een keramieken wastafel is niet te herstellen.

Zijn de badmeubels voorgemonteerd of zijn het bouwpakketten?

Per badmeubel verschilt dat. Het grootste deel van ons assortiment is voorgemonteerd. Dat betekent dat u het pakket in verschillende dozen krijgt aangeleverd; bijvoorbeeld een doos voor de wastafelonderbouw en een doos voor de wastafel. Een ander deel van ons assortiment is zogenaamd knock-down. Deze meubels kunnen zelf eenvoudig en met een heldere handleiding in elkaar gezet worden. Bij elk badmeubel staat duidelijk aangegeven of het voorgemonteerd of knock-down is.

Zijn de badmeubels bestand tegen vocht?

De badmeubels zijn er voor gemaakt om in een vochtige ruimte te plaatsen. Houdt u er echter rekening mee dat hout en MDF van nature niet vochtbestendig zijn. De kasten zijn voorzien van beschermende laklagen of fineerlagen. Maar u dient er voor te zorgen dat er een goede luchtcirculatie of afzuiging in uw badkamer is, en er moet voorkomen worden dat er herhaald of langdurig water op de houten onderdelen komt. Doet u dit niet, dan heeft u kans dat het hout gaat werken, en kan er geen aanspraak gemaakt worden op garantie. Bijna al onze badmeubels zijn gemaakt van 100% hout of MDF. Deze materialen kunnen veel beter tegen vocht dan badmeubels waarin spaanplaat is verwerkt